Snösläde bäst i test

Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar.

Nu när snön har trillat ner på backen i stora delar av landet kanske du har glömt bort att köpa den där nya snösläden? Din gamla kanske har gjort sitt och behöver bytas ut? Eller du kanske aldrig har haft någon för att du precis har flyttat till ett eget boende? Då är det på tiden att införskaffa dig en sprillans ny snösläde till en prisvärd summa. Vi har testat de bästa snöslädarna och recenserat dem för att underlätta för dig i ditt köp.

1. Snösläde Gardena

snösläde bäst i test
25 års garanti
Anpassningsbart handtag
Fotstöd

2. Snösläde Masi Proffs Maxi

bästa stora snösläden
Robust design
Ergonomiskt handtag
Stilrent utseende

3. Snösläde Fiskars SnowXpert

fiskars snösläde
Patenterad slitskena
Reflexbeklädd
Lätthanterad

Om det är så att du ska välja ut din allra första snösläde så kan det vara bra att tänka på att välja en hållbar snösläde av bra kvalité istället för en billig som kanske rentutav går sönder redan efter första vintern, det hade varit fruktansvärt tråkigt och det blir trots allt mycket dyrare i längden att behöva köpa en ny billig snösläde varje vinter istället för att köpa en hållbar snösläde.

Läs gärna vår köpguide: Snöskyffel bäst i test för fler produkter som underlättar när du ska skotta snö.

Visste du att det finns väldigt många olika varianter av snöslädar? För dig som har barn så finns det snösläde anpassade för dem. Du kan välja en snösläde i plast eller en snösläde i plåt och även snösläde med tipp. Alla dessa olika varianter av snöslädar finns för att du enkelt ska kunna välja ut den bästa snösläden för just dig som är ensam, har familj, är gammal eller ung.

Skotta snö med den bästa snösläden

För att göra valet så enkelt och bekvämt för dig som möjligt så kommer vi här nedan visa testade snöslädar som är av bästa kvalitén för att du ska kunna känna dig trygg med att köpa en hållbar snösläde som kan rädda dig från snön mer än en vinter. För vem vill gå ut till flera decimeters snö och så är snösläden trasig? Så ska du stressa iväg till jobbet eller skolan men kommer inte ut med bilen för att det är för mycket snö? Det vill i alla fall inte vi att du ska behöva uppleva så därför tänker vi ge dig våra allra bästa tips på snöslädar.

Topp 4 bästa snöslädar

1. Snösläde Gardena

snösläde bäst i test

Finns att köpa hos:

Här har vi en rejäl och prisvärd snösläde som är gjord av plast med ett behagligt och greppvänligt plasthölje som handtag. Denna produkt väger endast 5kg vilket gör det lätt att få bort snön utan någon större ansträngning. Den här modellen har en superbra teleskopsfunktion så du kan anpassa den efter din egen längd. Det fantastiska slutar inte där utan den har även ett fotstöd som du kan använda dig av för att göra det ännu lättare och bekvämare att skotta med den.

Det här är den modell vi på Stugexperten utsett till Snösläde bäst i test eftersom den är ergonomisk och har flera funktioner som tillsammans gör det till ett nöje att få bort snön från uppfarten.

Fördelar

  • Anpassningsbar för din kroppslängd
  • Fotstöd
  • Smidig att förvara

2. Snösläde Masi Proffs Maxi

bästa stora snösläden

Finns att köpa hos:

Här har vi en snösläde som håller för alla typer utav snö, den ger ett snyggt resultat med sin slitstarka stålskena. Denna släde väger 7 kg, och har ett behagligt format handtag. Den ger dig en bredd på hela 83 cm när du skottar vilket är en bredd som kommer göra att din skottning går snabbare än någonsin.

Fördelar

  • Bred skopa
  • Ergonomiskt handtag
  • Slitskena i Hardox-stål

3. Snösläde Fiskars SnowExpert

fiskars snösläde

Finns att köpa hos:

Här har vi en otroligt lätt snösläde som endast väger 4,05kg och är 72 cm bred vilket ger dig en fantastisk skottningsyta trots sin lätta vikt. Den har reflexer så du syns tydligt i mörkret och så har den en bra slitskena för hållbarhetens skull!

Fördelar

  • Lätt och smidig
  • Stabil och robust konstruktion
  • Hög kvalitet

4. Snösläde Masi Light

snösläde mase light

Finns att köpa hos:

Masi Light är en fantastisk snösläde som har det mesta du kan önska. Skopan är tillverkad i UV-skyddad HD-polyeten och är både stilren och praktisk. Det ergonomiska handtaget i förzinkat stål är bekvämt och enkelt att hantera. Snöslädens lätta konstruktion och stora arbetsbredd på 720 mm gör den lämplig för personer i alla åldrar och storlekar. Masi Light är definitivt en riktigt bra investering för den som söker en praktisk och bekväm snösläde.

Tänk på det här när du köper snösläde

När du köper din snösläde så ska du tänka på att den behöver klara av tung blöt snö utan att gå sönder. I Sverige är det oftast blötsnö som ligger på backen och den är riktigt tung att skotta undan, därför är det bra att till exempel handtaget på snösläden inte är gjort av trä utan något annat mer hållbart material.

Kvalitet och hållbarhet

Det kan vara bra att läsa om kvaliteten på snösläden så att den inte går sönder efter första användningen. Om du har en stor infart så är det extra viktigt att ha en tålig snösläde då den kommer användas för en större mängd snö än vad den gör vid en liten infart. Det är även viktigt att tänka på hur bekvämt du vill att det ska vara att skotta snö, om du vill stå och slita med snön så räcker det med en billig snösläde men om du däremot vill att det ska gå snabbt, smidigt och lätt så är det bättre att köpa en dyrare snösläde med mer funktioner för din bekvämlighet.

Skotta snö på större ytor?

Det är viktigt att köpa en snösläde som är anpassad efter det stället du ska använda den på. Om det är ett större område så är det bra att ha en snösläde som har ett lite bredare blad. Om du istället har en liten gård med inte så mycket yta så räcker det med en normalstor snösläde med ett normalstort blad. Du kanske bara ska skotta några gångar att gå på och inte en hel gård, då passar det utmärkt med en vanlig snösläde utan en massa extra funktioner. Om du istället ska skotta hela gården är det smidigast att ha en snösläde som har några extra funktioner för att skottningen ska vara så smidig och enkel som möjligt.

Rätt snösläde för underlaget på din tomt

Det kan vara bra att ha en snösläde som klarar den typen av underlag som just din gård har. Om det är stenar och ojämn mark kan det vara bra med en snösläde som har en kant på bladet. En fördel när man ska välja snösläde kan också vara att man väljer en snösläde som har kanter på båda sidorna så att inte snön åker av lika lätt. Det blir smidigare att ha en snösläde med kanter så att man slipper skotta om hela tiden om snön åker av som den gör när man inte har kanter på sidorna.

Få bort snön utan ryggont

Det kan också vara bra att köpa en snösläde som passar din längd så att du inte får ont i ryggen när du skottar. Snön är som sagt oftast väldigt tung så det kan vara skönt att ha en snösläde som är i rätt längd och bekväm att skotta med. När du väljer en snösläde till dig själv är det bra att du också tittar efter en snösläde som passar din längd, annars riskerar du att skada ryggen eftersom att snön är väldigt tung.

Sammanfattning

Vi har test testat fyra olika modeller för att kunna kora en snösläde bäst i test och på så sätt underlätta för dig som ska köpa en snösläde. Samtliga produkter som är med i testet lämpar sig utmärkt som redskap för att få bort snö.

Alla listade snöslädar är bäst i test i olika prisklasser och ska hålla hela vintern och även nästa vinter. Det finns bra snöslädar i olika prisklasser och som är anpassade för olika typer av skottning, om du har en stor infart är det bättre att köpa en stor snösläde med mer bekvämligheter än en liten simpel släde.

Stor snösläde för större ytor

Innan du köper en snösläde är det bra att tänka på vilket område man ska använda den på. Om du ska använda snösläden för att skotta hela gården kan det vara bra med en stor snösläde som har ett stort blad. På så sätt kan du få bort stora mängder snö väldigt enkelt eftersom du inte behöver gå flera vändor innan du är klar. Det räcker absolut med en mindre och lite billigare snösläde om du bara ska skotta gångar på gården. Men om du vill ha en större snösläde som håller mer än endast en vinter så kan det vara bra att gå upp lite i prisklass när du tittar på snöslädar.

Snösläde för barn

Om ditt barn vill vara med och skotta så finns det några snöslädar för barn. Tänk då på att ta en liten modell som passar barnets längd så att inte barnet skadar sig.

Material av bästa Kvalitet

Tänk också på att det är bra om du köper en snösläde som har bra kvalitet och inte går sönder efter första användningen. Vissa snöslädar har också några smidiga funktioner som gör det lättare för dig att skotta. Det är inte alltid som du behöver ha en snösläde som har extra funktioner men det kan vara bra att ha det om du ska skotta ett stort område. I Sverige är det oftast blötsnö vilket betyder att snön är väldigt tung. Då kan det vara skönt med en större snösläde med lite extra funktioner som underlättar ditt skottande.

Förvara din snösläde på rätt sätt så håller den längre

Om man vill ha en snösläde som håller längre än en vinter så är det viktigt att man ställer undan snösläden när man har använt den och inte bara kastar den på marken. Slänger man den bara på marken så rostar den lätt sönder. Borsta av den snö som fastnat på skopan och förvara den sedan varmt. Det kan vara smart att ha ett förråd att förvara den i.

Rulla till toppen