Elavtal för fritidshus – Hitta det bästa elavtalet för sommarstugan

bästa elavtalet för fritidshus och sommarstuga

Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar.

Äger du ett fritidshus och letar efter ett elavtal som passar dina behov? Då har du kommit till rätt ställe. I den här guiden kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om elavtal för fritidshus, inklusive vad du ska leta efter, vad som påverkar priset och hur du kan spara in pengar på din elräkning.

Att äga ett fritidshus är en dröm för många, men det finns också flera saker att tänka på när det kommer till underhåll och drift av huset. En av dessa saker är valet av elavtal. Att välja rätt elavtal kan spara dig mycket pengar i det långa loppet, samtidigt som det kan hjälpa dig att minska din miljöpåverkan. Men hur vet du vilket avtal som är rätt för dig och ditt fritidshus? Låt oss ta en titt.

De bästa elbolagen för dig med fritidshus

fortum logotyp

Erbjudande!
Fri månadsavgift i 1 år (värde från 470 kr) Erbjudandet gäller endast nya kunder och avser privatpersoner och är giltigt t.o.m 31/12-2023

100% fossilfri el från sol, vind, vatten eller kärnkraft
Fri månadsavgift i 1 år (värde från 470 kr)
Telge energi logotyp

Erbjudande!
Teckna rörligt elavtal och få 1 års fri fast avgift – spara 588 kr. Erbjudandet är giltigt t.o.m 31/12-2023 och gäller nya kunder som tecknar via telgeenergi.se

El från sol, vind och vatten
Trygga villkor och bra kundservice
Skellefteakraft logotyp

Erbjudande!
100 % förnybar el utan månadsavgift i 9 månader, till ett värde av 405 kronor. Erbjudandet är giltigt t.o.m 31/12-2023 och gäller för dig som inte är kund hos Skellefteå Kraft sedan tidigare.

100% förnybar el utan extra kostnad
Bästa kundservice flera år i rad
gota energi logotyp

Erbjudande!
500 kr rabatt på elavtalet Spot On! Erbjudandet gäller för nya kunder som tecknar elavtal via den länkade sidan. Göta Energi har 14 dagars ångerrätt och självklart får du hjälp med bytet av elbolag! Erbjudandet är giltigt t.o.m 31/12-2023.

En timme fri el varje dag
Certifierad schysst elhandlare

Vilka typer av elavtal finns det för fritidshus?

När du väljer ett elavtal för ditt fritidshus finns det flera olika typer av avtal att välja mellan. Här är en översikt över de vanligaste typerna av elavtal:

Rörligt elpris

Ett rörligt elpris innebär att priset för elen följer marknadspriset och kan variera över tid. Detta innebär att priset kan öka eller minska från månad till månad.

Fast elpris

Ett fast elpris innebär att priset för elen är fast under hela avtalsperioden. Detta ger dig en fast månadskostnad, vilket kan vara fördelaktigt för att undvika överraskningar på din elräkning.

Grönt elavtal

Ett grönt elavtal innebär att all din el kommer från förnybara energikällor, såsom vindkraft eller solenergi. Detta kan vara en bra val om du vill minska din miljöpåverkan.

Hur man väljer rätt elavtal för sommarstuga

Att välja rätt elavtal för ditt fritidshus är viktigt för att säkerställa att du har rätt typ av avtal för dina specifika behov. Här är några faktorer att överväga när du väljer rätt elavtal:

Förbrukning

Det är viktigt att förstå fritidshusets elanvändning för att kunna välja rätt typ av elavtal. Om din förbrukning varierar mycket över året, kan ett rörligt elpris vara fördelaktigt. Om du däremot har en stabil förbrukning kan ett fast elpris vara det bästa valet.

Geografiskt läge

Beroende på var ditt fritidshus är beläget kan det finnas olika elbolag som erbjuder olika priser och avtal. Det är därför viktigt att jämföra priser från flera olika elbolag för att hitta det bästa alternativet för ditt fritidshus.

Avtalsvillkor

Det är också viktigt att läsa avtalsvillkoren noggrant innan du väljer ett elavtal. Detta inkluderar att titta på bindningstiden, om det finns en uppsägningstid och om det finns några extra avgifter som kan påverka priset på avtalet.

Slutsats

Att välja rätt elavtal för ditt fritidshus kan spara dig mycket pengar i det långa loppet, samtidigt som det kan hjälpa dig att minska din miljöpåverkan. Det är viktigt att överväga din fritidshusets specifika behov när du väljer rätt elavtal. Jämför priser och villkor från olika elbolag för att hitta det bästa alternativet för ditt fritidshus.

Frågor och svar om att teckna elavtal till sommarstuga

Rulla till toppen