Snöskyffel bäst i test

Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar.

Nu är det snart vinter och snön närmar sig med stormsteg. Då kan det vara bra att införskaffa sig en ny snöskyffel då den gamla kanske inte är speciellt hållbar från förra årets snö. Eller du kanske precis har flyttat hemifrån och behöver din alldeles egna första snöskyffel? Då kan du kika lite närmare på dessa hållbara och snygga snöskyfflar till rimliga priser. I den här köpguiden går vi igenom de snöskyfflar vi utsett till bäst i test.

1. Fiskars SnowXpert Snöskyffel

bäst i test snöskyffel fiskars snowexpert
Ergonomisk
Låg vikt

2. Skyffel Masi Polar Allround AL

bästa snöskyffeln masi polar allround
Robust
Allround

3. Bil & Fritidsskyffel Fiskars

snöskyffel för bil och fritid från fiskars
Lätt och smidig
Perfekt för bilen

När snön kommer är det bra att ha en hållbar snöskyffel som håller hela vintern. På vissa snöskyfflar så kan skaftet gå sönder för att snön är för blöt och tung när man ska skotta. Vi har gjort ett test av snöskyfflar för att kunna presentera de absolut bästa och hållbaraste snöskyfflarna som passar all slags snö. Dessa snöskyfflar är dessutom riktigt snygga och ligger i en bra prisklass. Det finns både billigare och dyrare snöskyfflar och de passar dig som både behöver skotta runt bilen och dig som behöver skotta en hel gård.

Läs gärna vår köpguide: Snösläde bäst i test för fler produkter som underlättar snöröjningen.

Snöskyfflar för all typ av snö

Det kan vara bra att byta ut sin snöskyffel varje år om man köper en lite billigare produkt eftersom de billigare varianterna inte är lite hållbara för flera vintrar i rad. Man vill inte vakna upp en morgon med en trasig snöskyffel och snö upp till knäna och inte kunna ta sig iväg till jobbet för att bilen är insnöad. Enligt oss på Stugexperten är en snöskyffel det viktigaste man behöver under vintern om man vill kunna ta sig fram på gården och ta sig ut med bilen. Bland dessa snöskyfflar så kommer du garanterat att hitta den bästa snöskyffeln för dig och ditt behov. Vi har tagit hänsyn till att blötsnö kan vara riktigt tung och därför klarar dessa skyfflar mer tyngd än andra. Våra listade bäst i test snöskyfflar är hållbara och tål blöt, tung, fast och lätt snö.

Topp 3 bästa snöskyfflar

1. Fiskars SnowXpert Teleskopisk Snöskyffel

Här har vi en riktigt hållbar, stadig och ergonomisk snöskyffel som klarar av även den hårdaste snön. Bladet är gjort i rostfritt stål som gör att den är mer hållbar och håller sig snygg och rostfri. Den har en ultralätt konstruktion som gör att den håller längre än andra snöredskap. Detta är den snöskyffel vi utsett till bäst i test!

Ergonomiskt handtag
Låg vikt
Stort blad

2. Skyffel Masi Polar Allround AL

bästa snöskyffeln masi polar allround

Finns att köpa hos:

Denna skyffel är en riktigt bra skyffel för all slags snö, den tål allt och är väldigt hållbar. Det är en rejäl skyffel med allroundblad och aluminiumskaft. Bladet och handtaget är i PP plast.

Aluminiumförstärkt blad
Perfekt som ”året runt”-spade
Klarar all typ av snö

3. Bil & Fritidsskyffel Fiskars

snöskyffel för bil och fritid från fiskars

Finns att köpa hos:

Denna produkt passar perfekt för dig som precis har flyttat hemifrån och behöver din alldeles egna första snöskyffel. Den klarar det mesta och den är dessutom snygg. Fiskars bil- och fritidsskyffel är en klassisker som går att hitta i många personers hem och bilar. Med sin nätta storlek får den plats i de flesta utrymmen och är därför en av våra favoriter i detta test eftersom det är en perfekt snöskyffel för bil.

Får plats i trånga utrymmen
Lätt och smidig att arbeta med
Perfekt för att skotta fram bilen

Tänk på det här när du ska köpa snöskyffel

När du ska köpa din första snöskyffel eller byta ut din gamla så finns det en del saker som kan vara bra att tänka på. Du kommer att behöva en produkt som klarar alla snötyper som vi har i Sverige. Oftast så är det blötsnö när vi stiger upp på morgonen och då är det bra om du har en snöskyffel som klarar av tyngre snö då blötsnö är väldigt tungt.

Hållbart skaft

Vissa billigare snöskyfflar går skaftet lätt av på och pengarna är kastade i sjön. Därför kan det vara bra om man köper en lite dyrare skyffel eller läser informationen om vad den tål så att den sedan håller för det du ska använda den till. Tänk också på att köpa en skyffel som kommer att hålla i alla fall hela vintern och helst några vintrar i rad. Då är det smart att köpa en skyffel med rostfritt stål som verkligen klarar av den tyngre snön. Om en snöskyffel går sönder så är det oftast skaftet som går av, så det kan vara bra att köpa en skyffel som inte har träskaft utan har ett skaft med hållbarare material.

Pris och kvalitet

Om du endast ska skotta runt bilen så duger det absolut med en lite mindre och billigare skyffel. Ska du däremot skotta hela uppfarten och hela gården så är det bra att införskaffa sig en lite dyrare och hållbarare skyffel. Dessa listade skyfflar är snöskyfflar vi korat till bäst i test vilket innebär att de tål både lätt och tung snö. Det man ska tänka på är att köpa den bästa snöskyffeln för just sig själv och sin användning. Behöver du skotta hela gården och vet att det kommer att vara mycket blötsnö, ja då kan det vara bra att köpa den lite dyrare skyffeln och inte den superbilliga.

Rätt längd

Det är också viktigt att tänka på att köpa en snöskyffel som har rätt längd för dig så att du inte får ont i ryggen när du är ute och skottar. Vissa modeller på skyfflar kan vara kortare än andra så det kan vara bra att ha koll på.

Sammanfattning

Alla dessa listade skyfflar är snöskyfflar utsedda till bäst i test av oss på Stugexperten. Tanken är att de ska hålla hela vintern och gärna några fler vintrar i rad. Det finns bra skyfflar till både billigare och dyrare priser men alla har olika funktion och vissa passar bättre till att skotta runt bilen med medan andra passar bra till all slags användning. Du väljer själv vilken skyffel som passar bäst för dig och din användning.

Vi har haft i åtanke att skyfflarna ska hålla för både lätt och tung snö, men tänk också på att det för det mesta är blötsnö i Sverige vilket kräver en tåligare skyffel.

Bor du i en lägenhet och bara behöver skotta fram bilen så funkar det absolut bra med en lite mindre snöskyffel som är lite billigare. Bor du i hus och har en stor gård så är det bra att ha en modell som har ett lite större blad.

En snöskyffel är bland de viktigaste redskapen som man behöver ha på vintern. Det är mycket billigare att införskaffa sig en bra och hållbar snöskyffel än en snöslunga med samma funktion. Det är viktigt att förvara sin snöskyffel inomhus under sommaren och när man inte använder den för att minska risken för att den ska vara trasig nästa gång som du behöver använda den. Om man inte har möjlighet att ha den inne när den inte används kan det vara bra att köpa en skyffel med rostfritt stål som klarar alla väder utan att rosta och gå sönder.

Rulla till toppen