Handgräsklippare bäst i test

Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar.

När det väl är sommar så är det viktigt att ha en bra gräsklippare som kan klippa ditt gräs riktigt snyggt. Vanliga gräsklippare som går på bensin blir väldigt dyrt i längden och är känsligare för skador. Om du ska ha en gräsklippare som går på bensin så måste du dels betala för själva gräsklipparen men också för bensinen. Vi har därför valt att testa olika handgräsklippare och i denna artikel så kommer du att få ta del av de handgräsklippare som är bäst i test.

1. Gardena Classic 330

gardena classic 330 cylindergräsklippare
32cm Klippbredd
Enkel att använda
Justerbar klipphöjd

2. AL-KO Gudenaa GU 400

al-ko gudenaa gu 400 cylindergräsklippare
40cm klippbredd
Självslipande knivar
Lättkörd

3. Gardena Classic 400

gardena cylindergräsklippare classic
40cm klippbredd
Justerbar klipphöjd
Lättanvänd

Har du alltid drömt om att kunna klippa gräset ekonomiskt och miljövänligt? Tycker du att det blir alldeles för dyrt med en vanlig gräsklippare som går på bensin och vill testa en manuell gräsklippare istället? Då har du hittat helt rätt. Vi har valt att lista de bästa handgräsklipparna som finns på marknaden för att du ska kunna ta hand om det vildvuxna gräset så billigt och miljövänligt som möjligt. Något som är en fördel med en handgräsklippare är att även barnen i familjen kan hjälpa till att klippa gräset enkelt, smidigt och snyggt. Här kommer du som sagt att få ta del av de absolut bästa handgräsklipparna som finns på marknaden just nu.

Tips: Läs gärna vår köpguide för grästrimmer bäst i test.

Topp 5 bästa handgräsklipparna

1. GARDENA Classic 330 Cylindergräsklippare

gardena classic 330 cylindergräsklippare

Finns att köpa hos:

Här har vi en av de bästa cylindergräsklipparna i vårt test. När du klipper gräset med denna gräsklippare så kommer resultatet att bli som gräsmattan på en golfbana. Ljudnivån på denna gräsklippare är låg då den har beröringsfria knivar och gräsklipparen har även en klippbredd på hela 32 cm. Gräsklipparen är också mycket lätt för både vuxna och barn att köra. Kom ihåg att klipparen mår bäst om du oljar in den med jämna mellanrum.

Tack vare att Gardena Classic 330 har stora hjul får du ett bra grepp och en styrbarhet i både vått gräs och långt gräs. Du kan enkelt justera klipphöjden i fyra steg och det kan avläsas tydligt och bra på en skala. Handtaget på denna gräsklippare är delbart och det gör därför att gräsklipparen blir både lätt att transportera och smidig att förvara på en liten yta.

Fördelar

Delbart handtag
Nästan helt ljudlös
Justera klipphöjden med fyra steg

Nackdelar

Grunt mönsterdjup

2. AL-KO Gudenaa GU 400 Cylindergräsklippare

Här har vi en handdriven gräsklippare från AL-KO som har en klippbredd på hela 40 cm. Denna ingår i den bästa cylindergräsklipparen för att den har en högkvalitativ klippcylinder. Denna fantastiska handgräsklippare från AL-KO har fem stycken självslipande knivar som är gjorda av ett härdat specialstål. Detta bidrar till en utmärkt klippning. Denna produkt skär av gräset knivskarpt och lämnar ett utmärkt och snyggt resultat efter sig. Denna manuella gräsklippare klipper ditt gräs fantastiskt smidigt och är också väldig skonsam mot själva gräsmattan. AL-KO Gudenaa GU 400 har stora, breda och rejäla hjul och har ett ergonomiskt handtag.

Fördelar

Smidig och skonsam mot din gräsmatta
Klippbredd 40 cm
Stora, breda och robusta hjul

Nackdelar

Något högljudd

3. Cylindergräsklippare Gardena Hand Cylinder Lawnmower 400

Denna handgräsklippare är det absolut bästa och miljövänligaste alternativet och det enda du behöver göra är att använda din egna handkraft. Denna cylindergräsklippare är lätt att använda, du behöver bara skjuta på och då kommer både cylinder och bottenbladet att röra på sig utan att de rör vid varandra. Gräset klipps av nästan som att du klipper med en sax. Eftersom bottenbladet och klippcylindern inte alls rör vid varandra så blir arbetet mycket behagligare och tystare. Denna handgräsklippare har en klibbskyddad och härdad klippcylinder av kvalitetsstål och den har även ett slipat bottenblad vilket gör så att gräsmattan ser riktigt välskött ut och gräsmattan får fina snitt. Denna modell har även riktigt stora och robusta hjul som ger dig ett bra grepp och en enkel styrning. Du kan justera klipphöjd enkelt i 4 olika steg och det kan läsas av på en bra och tydlig skala. Du kan även dela skaftet för att kunna förvara och transportera den smidigt. När du använder denna handgräsklipparen så blir det ett perfekt resultat.

Fördelar

Enkel justering av klipphöjd så den passar dina behov
Bra grepp och en enkel styrning
Smidig att förvara

Nackdelar

Användare har rapporterat att bladen snabbt blir slöa

4. Gräsklippare Stiga SCM 240 R

Stiga SCM 240 R har en solid konstruktion och den har hela 5 stycken stålknivar som är härdade. Den har även ett ergonomiskt och mjukt handtag som gör det enkelt och bekvämt för dig att klippa gräset. Denna handgräsklippare har en klippbredd på hela 40 cm och klipparen är stor nog att göra ett effektivt och snabbt jobb om du har en liten trädgård. Har du en stor trädgård kan en manuell klippare vara bra när du exempelvis missat att klippa en bit utan att behöva dra igång din vanliga gräsklippare. Du kan ställa in klipphöjden från 25 mm – 60 mm vilket är bra om du vill ha en speciell längd på ditt gräs. De bakre rollarna gör att gräsmattan blir jämn och fin och får ett perfekt resultat efter en klippning. Om du vill kan du köpa till en uppsamlare som tillbehör om du vill att gräset ska fångas upp när du klipper, på så vis slipper du extrajobb på allra bästa sätt. Lägg gärna gräset i en kompost för att ta vara på gräsklippet.

Fördelar

Knivar av härdat stål
Justerbar klipphöjd
40 cm klippbredd

Nackdelar

Svårt att klippa grövre gräs

5. Gräsklippare Gardena 400 C

Nästa produkt i vårt test är Gardena 400 C. När du skjuter denna klippare så kommer både bottenblad och cylinder att röra på sig utan att det rör vid varandra minsta lilla. Grässtråna kommer att klippas av och plockas upp nästan som att du klipper med för hand med en sax, vilket är unikt i vårt test. Eftersom att cylindern och bottenbladet inte rör vid varandra så kommer det att vara ett behagligt och tyst arbete. Denna modell har en klibbskyddad och härdad klippcylinder som är gjort av kvalitetsstål. Den har även ett slipat bottenblad som gör att det blir fina och rena snitt vilket bidrar till att din gräsmatta ser riktigt välskött ut. Gardena 400 C är utrustad med många delar och funktioner för att du ska få det så bekvämt som möjligt under arbetet. Eftersom att denna handgräsklippare har riktigt grovs hjul så gör det att den får ett riktigt bra grepp i gräsmattan och det underlättar styrningen mycket. Denna produkt har också ett ergonomiskt utformat handtag som gör den lätt för dig att skjuta på. Handgräsklipparen har ett fällbart skaft med snabblåsmekanism som gör det enkelt att fälla ihop den. Klipphöjden på denna produkt kan justeras enkelt i 4 olika nivåer och de kan läsas av på en tydlig skala.

Fördelar

Perfekt resultat
Enkel styrning
Bra grepp och fällbart skaft som kan ställas in

Nackdelar

Stora steg mellan klipphöjdsnivåerna

Vad du bör tänka på innan du köper en handgräsklippare

Innan du ska köpa en handgräsklippare så finns det en del saker som du bör tänka på. Det första du ska tänka på är vart du ska använda den, är det på en stor gräsmatta eller på en liten tomt? Är det mest mossa på gräsmattan eller är det bara gräs? Om du till exempel har en gräsmatta som har nästan endast mossa så är det bra om du köper en handgräsklippare som har ett bra grepp på gräsmattan då det blir enklare för dig att även klippa i mossa. Om gräsmattan består av gräs till största del så är det bra att ha en handgräsklippare som är justerbar så att du kan få den klipphöjd som du önskar. Det är också bra med smidiga funktioner som till exempel ett handtag som du kan vika ihop vilket gör det enkelt för dig att förvara din handgräsklippare. Ett skaft som kan ställas in är dessutom bra för ergonomin. Andra aspekter att tänka på är klippbredd och uppsamlare eftersom de effektiviserar arbetet riktigt bra. En bra klippbredd brukara vara mellan 30 cm och 40 cm.

Smarta funktioner

När du ska välja en handgräsklippare så är det viktigt att du tänker på vilka funktioner som du behöver och vill ha som passar dina behov bäst. Smarta funktioner som till exempel ett handtag som du kan vika ihop är bra om du har begränsat utrymme att förvara den i. Det finns också några handgräsklippare som har justerbara blad där du kan ställa in klipphöjden på gräset. Du kanske vill ha medellångt eller kort gräs? Handgräsklippare med justerbar funktion ger oftast ett väldigt fint och rent resultat och det kommer se ut som ett proffs har klippt din gräsmatta. Det finns även modeller som har ett bra grepp som gör det enkelt för dig att transportera dem. Det finns även möjlighet för dig att köpa till en uppsamlare till gräset till många handgräsklippare. Om du köper till en uppsamlare så behöver du inte kratta upp allt gräs i efterhand utan du behöver bara köra genom gräsmattan och sedan är allt färdigt.

Förvara gräsklipparen rätt

När du har klippt färdigt din gräsmatta så är det viktigt att du förvarar din gräsklippare smidigt och säkert. Det är viktigt att det inte kommer regn på bladen som kan resultera i att att bladen rostar och klippningen inte alls bra lika bra som innan. Därför rekommenderas du att förvara din gräsklippare i ett garage eller under tak. På vintern när det kommer snö så är det bäst att du förvarar din gräsklippare inomhus eller under tak för att bladen och handtaget inte ska rosta sönder. En handgräsklippare går sällan sönder om du förvarar den bra och är försiktig med den när du inte använder den. Om du inte har så mycket plats att förvara din gräsklippare på så kan du lägga över ett skynke över den så att det inte kommer in varken regn eller snö. Det kan dock vara bra att du förvarar gräsklipparen inomhus där det är varm, i alla fall där det inte är minusgrader eftersom att den lätt kan börja rosta om det är för kallt. Blir den rostig finns det en risk att den kommer att gå lite trögare.

Varför en handgräsklippare och inte en som är bensindriven?

Det är smart att köpa en handgräsklippare istället för en bensindriven variant av många olika orsaker. För det första så är det helt miljövänligt med en handgräsklippare eftersom att den inte släpper ut någon form av miljöförstörande utsläpp. Det är också väldigt billigt att använda e handgräsklippare. Om du köper en handgräsklippare så behöver du endast betala för själva verktyget och sedan kan du använda den tills den går sönder. En handgräsklippare går dock oftast inte sönder om du förvarar den bra och rätt och om du är försiktig med den. Om du köper en bensindriven modell så kommer du att få betala för både gräsklipparen och sedan för bensinen varje gång du ska klippa gräset.

En bensindriven gräsklippare är dyr i drift och den är dyr att köpa. En bensindriven modell är väldigt dålig för miljön eftersom att den släpper ut massa miljöförstörande ämnen. Det är även lätt för en bensindriven gräsklippare att gå sönder då motorn oftast är skör och har lätt för att gå sönder. En bensindriven gräsklippare är även väldigt tung och osmidig att köra vilket inte en handgräsklippare är. Eftersom att en bensindriven gräsklippare är väldigt tung och osmidig att köra så är det inte så lätt för barnen i familjen att köra den. Det kan också vara farligt för barn att köra en bensindriven gräsklippare eftersom att de oftast är självgående och barn kan har svårt att ha kontroll över det.

Fördelar med en handgräsklippare

En stor fördel med en handdriven gräsklippare är att den är helt miljövänlig. Med tanke på att du endast behöver använda din handkraft när du klipper gräset och inte bensin så släpps det inte ut några miljöfarliga utsläpp. En handgräsklippare är också väldigt billig i drift eftersom det bara är en engångskostnad och inte några kostnader för bensin och liknande. En handgräsklippare är lätt och smidig att köra vilket innebär att även barnen i familjen kan hjälpa till. En handgräsklippare tar inte heller någon stor plats när du ska förvara den eftersom att det finns modeller med handtag som du kan fälla ihop. Om du har en handgräsklippare som har ett handtag som du kan fälla ihop så blir det enkelt för dig att både transportera men också förvara den på ett smidigt och säkert sätt.

Sammanfattning

Om du alltid har drömt om en gräsklippare som både är miljövänlig men också billig i drift så är det en handdriven variant som du ska ha. En handgräsklippare gör det lätt för dig och även barnen i familjen att hjälpa till. En handgräsklippare har oftast ett bra grepp och stora hjul vilket gör det enkelt för dig att skjuta den framåt och klippa gräset. Det blir oftast ett snyggt resultat när du klipper med en bra handgräsklippare. Det är sällan som du behöver byta ut din handgräsklippare eftersom en högkvalitativ produkt i regel är väldigt hållbar.

Rulla till toppen