Värmefläkt bäst i test

Inlägget innehåller annonslänkar från Granngården, Gardenstore och Kjell & Company.

1. Värmefläkt Termo 15kW 400V 2. Keramisk värmefläkt 1500 W 3. Värmefläkt 2kW Fyrkantig
värmefläkt bäst i test bästa värmefläkten smidig värmefläkt

Nu när det börjar bli kallt ute kan det vara bra att införskaffa sig en riktigt bra värmefläkt. Du kanske tycker att det är onödigt för att du har ett annat uppvärmningssystem i huset eller lägenheten men har du tänkt på att en värmefläkt kan vara fantastisk att ha ute i garaget, stallet, eller rent av som extra värme till natten om du tillexempel har ett boende med veduppvärmning? 

Visste du att det finns massvis med olika värmefläktar för olika utrymmen? Det finns värmefläktar som är anpassade för stall, växthus, torra utrymmen, blöta utrymmen, garage, källare ja allt du kan tänka dig faktiskt.

Här nedan har vi listat fem stycken bäst i test värmefläktar som vi rekommenderar dig som vill ha den bästa värmefläkten. Alla är testade och utsedda till de bästa fläktarna för de bruken som är angivna. Priserna på produkterna varierar, men man får tänka på att det är kvalitetsfläktar som kommer värma dina utrymmen i många år framöver. I längden är de alltså billigare än en fläkt för 199kr som drar stora mängder ström och går sönder efter en halv vinter för att den blir överhettad. Det är viktigt att du läser instruktionerna innan du börjar använda din värmefläkt. Om du ska värma ett stort utrymme kan det vara bra om du införskaffar dig mer än bara en fläkt. Det kan vara bra att ha mer än en fläkt på ett stort utrymme för att det inte ska ta för lång tid för en fläkt att värma ett stort utrymme själv.

Topp 5 bästa värmefläktar

1. Värmefläkt Termo 15kW 400V

värmefläkt bäst i test

Termo 15kW 400V är en portabel värmefläkt som väger 23,5kg och passar perfekt för både torra och blöta utrymmen. Denna robusta fläkt kan du enkelt ha i till exempel ett garage eller i en tvätthall. Produkten har en uppvärmningsförmåga på 0-40°C och har en kapacitet  att värma 1100 kubikmeter per timme. Det är en kraftfull maskin som tack vare sin kapacitet på 15 000 W klarar de tuffaste förhållandena. Denna modell har en ljudnivå på 57db vilket ungefär motsvarar ljudet av ett samtal i normalt tonläge. För sin storlek och effekt är den med andra ord väldigt tystgående.

Fördelar

 • Funkar i både torra och blöta utrymmen
 • Bra uppvärmningskapacitet
 • Tystgående

2. Keramisk värmefläkt 1500 W

bästa värmefläkten

Här har du en liten smidig värmefläkt som passar perfekt för att värma upp sovrummet lite extra på natten tack vare det inbyggda friskluftsläget. Den är utrustad med två värmelägen som är 750w och 1500w, överhettningsskydd samt tippskydd. Den perfekta julklappen till dig själv eller vännen som alltid fryser.

Fördelar

 • Värme och friskluft
 • Prisvärd
 • Smidig

3. Värmefläkt 2kW Fyrkantig

smidig värmefläkt

Här har du en värmefläkt som endast väger 4,2kg. Denna smidiga fläkt är perfekt för att värma din husvagn både tillfälligt under vintern eller så kan du ha den som ett permanent värmesystem. Fungerar även bra till bland annat garaget, förrådet och källaren.

Fördelar

 • Stabil
 • Låg ljudnivå
 • Portabel

4. Stallvärmefläkt 9 kW 400 V IP54

värmefläkt för stall bäst i test

Här har du en värmefläkt som är perfekt att ha i stallet då den har ett överhettningsskydd och är godkänt för brandfarligt utrymme. Den har en termostat som ger en uppvärmning på 0-40ºC och den väger 15kg. Den här är en säker värmefläkt som är ett givet val till stallet.

Fördelar

 • Överhettningsskydd
 • Godkänd för brandfarliga rum
 • Kraftfull

5. Värmefläkt Bio Green Phoenix

värmefläkt för växthus bäst i test

Här har du en varmluftsfläkt som är anpassad för ditt växthus, den kan värma upp växthuset från 0-26°C vilket gör att dina växter kommer må toppen under vintertiden. Det här är den bästa varmluftsfläkten för ditt växthus enligt test! Denna fläkt väger endast 6.6kg.

Fördelar

 • Bästa alternativet för växthuset
 • Väldigt tystgående

Tänk på det här när du köper värmefläkt

Det första du ska tänka på är vad du ska ha fläkten till, om den ska användas för att värma ett ställe permanent eller om du vill ha en mer portabel fläkt. Hur stort utrymme fläkten ska värma och vad det är för slags utrymme det är tänkt att fläkten ska vara i. Det finns mängder av olika modeller av värmefläktar för olika storlekar på rummen samt olika utrymmen som tillexempel torrt utrymme, blött utrymme, garage, stall, tvättstuga, husvagn, sommarstugan med mera.

Lätt att flytta

Utifrån vart du ska ha fläkten så ska du kolla vilka säkerhetsfunktioner fläkten har så den passar ditt utrymme perfekt. Ska du till exempel ha en värmefläkt som du ska använda på flera olika ställen kan det vara bra att kolla hur mycket den väger så du slipper bära runt på onödigt många kilon flera gånger i veckan.

Bra alternativ för just dina behov

Om du ska ha en värmefläkt som kommer användas mycket så är det bra att köpa en lite dyrare och bättre värmefläkt då du kommer tjäna på det i längden. Om du ska ha en värmefläkt som går permanent så bör du tänka på att det kommer att kosta en del att ha en värmefläkt på hela tiden.

Tänk också på att inte täcka över värmefläkten med något, till exempel en filt eller kläder. Om du täcker över värmefläkten med något så kan det som du täkt över fatta eld.

Tänk på säkerheten

När du har köpt din värmefläkt är det viktigt att du läser igenom instruktionerna innan du börjar använda fläkten. Om du ska värma upp ett stort utrymme så kan det vara bra att köpa mer än en värmefläkt för att det inte ska kosta så mycket om endast en värmefläkt ska värma upp ett stort utrymme. Om du har mer än en värmefläkt på ett utrymme kan det vara bra att titta så att båda inte går på samma säkring då det finns en risk att säkringen går.

Sammanfattning

I detta inlägg har vi gått igenom flera bra alternativ av värmefläktar som alla kvalar in som värmefläkt bäst i test. Totalt har vi rangordnat fem stycken modeller från olika tillverkare som lämpar sig för uppvärmning av utrymmen av varierande storlek. Med en värmefläkt får du värme i hela rummet på bra och effektivt sätt.

Prispallen – Värmefläkt bäst i test

Den värmefläkt vi utsett till bäst i test är den robusta Termo 15 KW 400W som är lätt att flytta tack vare hjulen som sitter på. Denna här modellen är ett bra alternativ för dig som behöver uppvärmning till ditt garage, din verkstad eller fritidshuset. Den är enkel att använda och är den värmefläkt vi anser vara en av de bästa på marknaden just nu.

På andraplats har vi korat Keramisk värmefläkt 1500 W. Detta är dessutom en av de billigaste modellerna vi har med i vårt test. Jämfört med många andra värmefläktar är denna oscillerande och passar bra att ställa i just det rum du tycker behöver lite extra värme. Tack vare sina två värmeinställningar kan du själv styra hur varm du vill att luften ska vara. Den svagare inställningen är på 750W medan den starka är på 1500W. Den är smidig, lätt att använda och har en stilren design.

På tredjeplatsen har vi placerat Värmefläkt 2kW Fyrkantig som är en smidig modell som passar perfekt för att värma stugan eller fritidshuset. Den har en effekt på max 2000 W men går att ställa in i tre olika lägen: 25 W, 1000 W eller 2500 W.

Värmefläktar för växthus och stall

Utöver de fläktar som hamnade högst upp i vårt test har vi valt att inkludera två modeller som är anpassade efter mer nischade användningsområden. Dels har vi Stallvärmefläkt 9 kW 400 V IP54 som är perfekt att använda i brandfarliga ytor som exempelvis i stallet, men vi har även valt att lista Bio Green Phoenix som är en väldigt bra fläkt som är till för att användas i växthus.

Rulla till toppen