Byggsats för stuga

Gör drömmen om en egenbyggd sommarstuga till verklighet med en byggsats för stuga! Idag är det enkelt att köpa och bygga sin egen stuga genom att beställa färdiga byggsatser på nätet. Vi på Stugexperten guidar dig genom de bästa byggsatserna för stuga!

Oavsett om du är ute efter en klassisk stuga med sadeltak eller en mer modern variant har vi gått igenom de allra populäraste modellerna på marknaden just nu. Faktum är att det går att köpa färdiga sommarstugor redo att monteras från flera av de mest välkända bygghandlarna enkelt online. I den här köpguiden går vi igenom hur man köper byggsatser för stuga och vad som är viktigt att tänka på när du sedan ska montera ihop ditt nya fritidshus.

Stugor, fritidshus eller attefallshus?

Det finns flera typer av stugor på marknaden och de har alla sina egna namn. Det vanligaste namnet för stuga är egentligen fritidshus men i denna artikel har vi valt att fokusera på de klassiska sommarstugorna. En annan typ av fritidshus är de så kallade attefallshusen som inte är helt ovanliga att se på vanliga villatomter runt om i landet. Det är populärt att bygga ett attefallshus på sin tomt som man sedan hyr ut. Särskilt eftersom det är så enkelt att beställa byggsatser även för attefallshus.

Populära stugor att köpa i byggsatser

1. Stuga Elin 15 kvm

köpa byggsats för stuga 15 kvm

Denna nätta stuga levereras som monteringssats och är funktionsduglig efter montering. Ett plus är det många vackra tillvalen som möjliggör ett bekvämare och behagligare stugliv.

Produktfakta
Boyta: 15 kvadratmeter
Bredd: 3289 mm
Längd: 4508 mm
Höjd: 2918 mm

2. Stuga Elena 15 kvm

byggsats stuga elena 15 kvm

En modern stuga som är lätt att montera ihop enligt bruksanvisning. Boytan går att dela av för att få plats med förråd. Denna stuga är både luftig och funktionell.

Produktfakta
Boyta: 15 kvadratmeter
Bredd: 3289 mm
Längd: 4508 mm
Höjd: 2918 mm

3. Stuga Olle 25 kvm

byggsats stuga olle 25 kvm

Denna stuga är något större än de andra modeller vi listat som kommer i byggsatser. Om du är ute efter ett fritidshus i en minimalistisk och klassisk skandinavisk design lär du gilla denna enkla stuga.

Produktfakta
Boyta: 24,6 kvadratmeter
Bredd: 5480 mm
Längd: 4480 mm
Höjd: 3090 mm

4. Stuga Anna 30 kvm

byggsats stuga anna 30 kvm

I den här stugan får du plats med det mesta. Med sina stora fönster och den glasade dörren får du dessutom ett härligt ljusinsläpp som gör att du kommer närmre naturen. Denna produkt kan vara något krångligare att sätta ihop än övriga modeller vi listat, men det krävs inga tidigare erfarenheter av att bygga stuga.

Produktfakta
Boyta: 26,8 + 1,9 kvadratmeter
Bredd: 7900 mm
Längd: 4200 mm
Höjd: Framgår ej

5. Stuga Folke 23 kvm

folke byggsats stuga 23 kvm

En gullig stuga med en härlig liten veranda. Denna stuga är utan tvekan en av våra favoriter. Med sin tidlösa design och smarta planering är det en perfekt stuga både för dig som vill ha extra boyta i trädgården, eller som gästhus på landet.

Produktfakta
Boyta: 23,3 kvadratmeter
Bredd: 6000 mm
Längd: 4500 mm
Höjd: 3200 mm

Köp byggsats för stuga på nätet

Att köpa och bygga sommarstuga har aldrig varit enklare. Det finns mängder av byggsatser för stugor i olika storlekar och former vilket gör det möjligt för dig att förverkliga och bygga en stuga som passar just dig. En del återförsäljare av stugor byggsatser låter dig även designa din alldeles egna stuga vilket ger huset en helt egen personlig känsla.

 1. Läs på ordentligt innan köp
  När du ska köpa en byggsats eller modul på internet är det viktigt att läsa på ordentligt innan du väljer att klicka hem stugan. Hur många kvadratmeter vill du att stugan ska vara? Lämpar sig marken att ställa en stuga på? Går det att leverera byggsatsen till tomten utan problem? Och framförallt; har du bygglov för att bygga en stuga?
 2. Titta igenom byggsatser för stugor
  Vi rekommenderar att du bläddrar igenom de många byggsatser som finns på marknaden idag. De återförsäljare vi anser har bäst och finast modeller är Byggmax, Beijer Bygg och Skånska Byggvaror.
 3. Beställ byggsats för stuga
  När du hittat en modell du tycker om betalar du online och bokar leverans till din tomt.
 4. Leverans
  Se till att byggsatsen går att levererar utan problem till din tomt. Det handlar om stora paket som ska få plats.
 5. Börja montera!
  När byggsatsen är på plats är det bara att börja bygga stuga. Se till att alla produkter är med och ta god tid på dig att montera ihop stugan ordentligt. Att bygga stugor efter byggsats är lite som att montera ihop en byrå från IKEA. Fast väldigt mycket större.

Vanliga frågor om stugor i byggsats

Vad kostar en byggsats stuga?

Priset på byggsatser för stuga varierar väldigt beroende på storlek, material och tillval. Fördelen med monteringsfärdiga stugor är att du spar in tid och pengar på att montera stugan själv. I regel kostar en stuga byggsats mellan 80 000 och 200 000 kronor där storlek, detaljer och kvalitet är det som påverkar priset.

Är det enkelt att bygga en stuga?

Stugor i byggsats är betydligt mycket enklare att bygga än om du ska köpa virke, spik, skruv och verktyg själv. Dessutom spar du också mycket tid vilket naturligtvis spelar in i beslutet.

Rulla till toppen