Fira Valborg på Landet

Valborg pa landet

Valborgsmässoafton är en högtid som firas den 30 april varje år och är en lång tradition i Sverige. Det är en dag där vi välkomnar våren och firar att vintern är över. Att fira Valborg just på landet är en tradition som många älskar. Här är en guide för att göra din valborgsmässoafton på landet minnesvärd och full av glädje och festligheter.

Att ta sitt valborgsfirande till landet är populärt, och något som många svenskar älskar. Det finns många fördelar med att fira Valborg på landet jämfört med att fira det i stan. För det första är landet mycket lugnare än inne i stan. För det andra är det lättare att anordna en majbrasa på landet, och för det tredje är det härligt att kunna njuta av den friska luften ute i naturen.

Så förbereder du dig för en Valborg på landet

Att fira Valborg på landet kräver lite planering. Först och främst måste du se till att du har tillräckligt med ris och grenar för att bygga en majbrasa. Säkerställ även att du har markägarens tillstånd att anordna en brasa. Du bör även se till att du har tillräckligt med mat och dryck för att kunna njuta av kvällen. Ta hellre med för mycket än för lite – i värsta fall får du mat över till en trevlig lunch dagen efter. Ska du ha gäster är det viktigt att lösa logi för de som vill sova kvar. Be dem ta med egna sängkläder om möjligheten att tvätta är begränsad på ditt landställe.

Aktiviteter att göra en Valborg på landet

Det finns många saker att göra på Valborg men en av de viktigaste och mest självklara sakerna att göra är att tända en majbrasa. Du kan också ordna olika aktiviteter för barnen, som att spela spel eller grilla marshmallows. Om vädret tillåter kan en picknick vara en mysig aktivitet som passar hela familjen.

Vad ska man äta och dricka på Valborg?

Det finns många olika maträtter som passar bra att äta på Valborg på landet. För många innebär Valborg grillpremiär. Det är vanligt att grilla korv, hamburgare, något gott kött eller vegetariskt alternativ, men du kan självklart också laga andra maträtter. Till exempel en god paj eller en matig sallad. När det gäller dryck är det vanligt att man dricker öl och cider på Valborg, men det går självklart bra att välja andra drycker som passar ens smak. Glöm inte bort att ha med gott om vatten och andra drycker som du kan släcka törsten under kvällen.

Traditionellt Valborgsmässofirandet på landet

En traditionell Valborgsmässoafton på landet börjar vanligtvis med att bygga en majbrasa. Detta är en viktig del av firandet och det är vanligt att man samlar sly, grenar och andra material under veckorna innan. Det är också vanligt att man ordnar olika aktiviteter för barnen. Det kan vara allt från att spela spel till att grilla korv över öppen eld. Det är även populärt att ordna olika tävlingar, som till exempel att spela brännboll eller kubb. Detta passar alla åldrar.

Tips för att göra Valborg på landet oförglömlig

Här är några tips för att göra din Valborg på landet oförglömlig:

  • Bygg en stor majbrasa och se till att du har tillräckligt med sly att elda.
  • Ordna olika aktiviteter för både barn och vuxna, som spel och tävlingar.
  • Ha med dig en picknickkorg fylld med god mat och dryck.
  • Pynta med ljus och andra dekorationer för att skapa en trevlig och mysig atmosfär.
  • Njut av naturen och den friska luften.
Rulla till toppen