7 extremt lättskötta växter

Inlägget innehåller annonslänkar från Lala Plants

Lättskötta växter är ett bra sätt att få in liv och färg i hemmet utan att behöva ägna timmar åt att vårda dem. Fördelarna med att ha växter inomhus är många: de förbättrar luftkvaliteten, de höjer ditt humör och de kan till och med hjälpa dig att sova bättre. Om du vill ha lite inspiration får du här sju extremt lättskötta växter som är perfekta för nybörjare.

1. Aloe Vera

aloe vera är en lättskött växt

En av de mest populära lättskötta växterna är aloe vera. Denna växt kräver mycket lite vatten och kan till och med klara sig genom perioder av torka. Den är också motståndskraftig mot skadedjur och sjukdomar, vilket gör den till ett bra alternativ för dem som inte vill lägga ner mycket tid på att ta hand om sina växter.

2. Svärmorstunga

lättskött svärmorstunga

Ett annat bra alternativ för dig som vill ha en lättskött växt är svärmorstunga. Den här tåliga växten klarar flera olika förhållanden, från svagt ljus till hög luftfuktighet. Den är också tolerant mot torka.

3. Garderobsblomma

en garderobsblomma

Om du letar efter en växt som är praktiskt taget oförstörbar är garderobsblomman ett bra val. Anledningen till att den kallas garderobsblomma är för att den överlever även i svagt ljus, vilket det ofta kan vara i garderober. Den tål även höga temperaturer, perioder av torka och den är motståndskraftig mot skadedjur och sjukdomar.

4. Kaktus

kaktusar är väldigt lätta att sköta om

Kaktusar är ett annat bra alternativ för dig som vill ha en lättskött växt. Dessa tåliga växter kräver mycket lite vatten och tål många olika förhållanden, från svagt ljus till hög värme.

5. Paraplyaralia

paraplyaralia i en kruka

En paraplyaralia är ett utmärkt val för dig som vill ha en lättskött växt som också är vacker. Den här växten kräver mycket lite vatten och tål perioder av torka. Den har vackra, paraplyliknande blad som ger ett elegant intryck i varje hem.

6. Ampellilja

en vacker ampellilja

Om du letar efter en lättskött växt som också är vacker är den hängande ampelliljan ett bra val. Den här växten kräver mycket lite vatten och tål perioder av torka. Den har vackra blommor som ger en touch av elegans till varje hem.

7. Gullranka

en stor gullranka

Gullrankor tål svagt ljus och behöver sällan vattnas vilket gör den idealisk för upptagna människor eller de som ofta glömmer att ta hand om sina växter.

Fördelarna är många med växter som är lätta att ta hand om

En av de bästa sakerna med lättskötta växter är att de inte kräver mycket underhåll. Det betyder att du inte behöver ägna timmar varje dag åt att ta hand om dem – du kan helt enkelt vattna dem då och då för att hålla dem nöjda. Detta är utmärkt om du är någon som är upptagen eller inte har så mycket tid över.

Rulla till toppen