Musskrämma bäst i test

Har du fått möss och råttor i huset eller sommarstugan? Vi på Stugexperten har satt ihop en lista med några de bästa musskrämmorna just nu så att du blir kvitt mössen på ett smidigt och effektivt sätt.

Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Silverline 130/400 IP55

musskrämma bäst i test silverline 130 400
Verkar direkt
Skyddar upp till 130 m2
IP55 klassad

2. Silverline MR80 DG2

mus och råttfri mr80 från silverline
Verkar direkt
Skyddar upp till 80 m2

3. Silverline 50 Batteri

musskrämma batteri bäst i test silverline
Verkar direkt
Skyddar upp till 50 m2

Fördelen med musskrämma (kan även kallas musstörare eller musjagare) är att de inte lämnar dig att ta hand om de små liven som en vanlig råttfälla gör. Istället spelar de upp ett irriterande ultraljud som skrämmer bort både möss och råttor från ditt boende. Det är dessutom en produkt som kan vara igång även när du inte befinner dig på landet. Du kan således vara säker på att stugan är musfri när du kommer dit nästa gång. Köp en musskrämmare som är bäst i test och slipp anlita ett företag med dyra tjänster att hjälpa dig att skrämma bort möss och råttor.

I detta test går vi igenom de populäraste produkterna inom kategorin musskrämma så att du kan vara säker på att hitta en musskrämma bäst i test.

Topp 4 bästa musskrämmor

1. A-Repeller MR130 DG4 Silverline

musskrämma bäst i test silverline 130 400

Finns att köpa hos:

Den musskrämma vi utsett till bäst i test är Silverline 130/400 IP55. Det är en produkt utsedd med avancerad Silver A-Frequency ljudteknologi som håller möss och råttor borta från ytor upp till 130m². Denna värstingmodell fungerar även i fuktiga utrymmen vilket gör att den lämpar sig i husets alla skrymslen och vrår, så länge det finns ett vägguttag att koppla in den i. Du kan alltså inte använda denna Silverline musskrämma utomhus. Utöver de nämnda funktionerna kompletteras Silverline 130/400 ultraljud med elektromagnetisk pulsering som håller skadedjuren borta från kabeldragningar och dylikt.

2. Silverline Mus & Råttfritt MR80 DG2

mus och råttfri mr80 från silverline

Finns att köpa hos:

Denna rått- och musskrämma från Silverline är lillebror till modellen Mus- & Råttfritt Silverline 130. Vi rekommenderar denna produkt om du inte har ett lika stort utrymme att täcka. Perfekt till vinden eller källaren.

3. Silverline Mus & Råttfritt MR50 batteri

musskrämma batteri bäst i test silverline

Finns att köpa hos:

Denna rått och musskrämma från Silverline är den enda modellen i vårt test som drivs på batteri. Precis som de övriga musskrämmor vi testat använder sig denna produkt av ultraljud för att skrämma bort skadedjur. Det är helt enkelt ett av de mest effektiva sätten att bli kvitt gnagare från sitt hus.

Till skillnad mot de andra produkter vi testat är denna betydligt mycket smidigare att använda sig av. Genom sin batteridrift är det möjligt att placera den på ställen där det saknas elektriska uttag. Ett exempel är uppe på kallvinden där det ofta saknas bra placerade eluttag. Eller varför inte i ladan eller garaget?

4. TheVault Wave Power Repeller 100m²

the vault musskrämma wave power repeller

Finns att köpa hos:

TheVault Wave Power Repeller är en enkel och effektiv lösning för att hålla möss borta från ditt hem. Den använder avancerad ljudteknologi för att skrämma bort mössen på ett säkert sätt, utan att skada eller använda gifter. Enheten täcker en yta på 100m2 och den varierande frekvensen och intervallen gör att mössen inte vänjer sig vid ljudet.

Vanliga frågor om musskrämmor

Batteridriven eller elektrisk musskrämma?

Fördelen med batteridrivna musskrämmor är att du kan ställa dem i ytor där du inte har något eluttag, exempelvis i förrådet eller på vinden. Däremot behöver du aldrig vara orolig att ljudet stängs av om du har en modell som kopplas in i ett eluttag eftersom den då förses med ström dygnet runt året om. Den musskrämma med batteri vi korat till bäst i test är Silverline 50 Batteri. Om du vill ha en elektrisk musstörare rekommenderar vi Silverline 130/400 IP55.

Hur låter råttor i väggen?

Det vanligaste kännetecknet på att man har möss eller råttor i innerväggarna är att man hör knakande eller krafsande ljud. Har du otur kan du även känna lukten av deras avföring. Om du misstänker att du har skadedjur inomhus är det viktigt att du sätter upp fällor, musskrämmor eller anlitar en skadedjurssanerare så snart som möjligt.

Hur fångar man en mus?

Det finns många sätt att fånga möss på, men med en musskrämma behöver du förhoppningsvis inte oroa dig för att behöva gå på jakt. Istället ser du till att de inte ens vill komma in i huset. Om du däremot vill gardera dig ordentligt kan du fånga en mus med hjälp av en traditionell råttfälla eller beten med speciellt lim som gör att mössen fastnar.

Påverkas mina husdjur av en musskrämma?

Om du har tama smågnagare som exempelvis marsvin, råttor, kanin eller hamster bör du inte använda dig av dessa produkter eftersom dina husdjur kan må dåligt av dem.

Sammanfattning

I denna artikel har vi gått igenom fem olika produkter som använder sig av ultraljud för att få bort gnagare från bostaden. Det är ett skonsamt alternativ till råttgift, musfälla och andra produkter som finns på marknaden idag.

Vår testvinnare blev Silverline 130/400 IP55 som briljerar med en effektiv yta på över 100 kvadratmeter. Samma tillverkare hamnar även på andra plats med en batteridriven musskrämma. Silvermedaljen får Garland Ultrasonic som ska fungera både på gnagare och på fåglar. Och på fjärde- och femte plats kommer två produkter som även de använder sig av ultraljud som skrämseltaktik mot mus.

Rulla till toppen