Myrdosa bäst i test

Inlägget innehåller annonslänkar från Granngården och Gardenstore.

1. Neudorff Effekt 2-pack 2. Greenline Mot myra 3. Neudorff Metalldosor 2-pack
myrdosa bäst i test neudorff myrdosa bäst i test greenline myrdosa bäst i test metall neurdorff

Har du problem med myror i hemmet eller runt huset? Att få bort myror behöver inte vara särskilt komplicerad. Med en myrdosa blir myrorna ett minne blott. Vi på Stugexperten har testat några av de mest populära dosorna på marknaden just nu.

24698Ett hem invaderat av myror kan vara obehagligt och vara ohygieniskt. Särskilt om de kommer in och rör sig i köket och börjar äta på mat som ligger framme eller i skafferiet. Så hur ska man göra för att bekämpa myrorna för gått? Ett bra tips är att köpa en, två eller flera myrdosor och placera runt om i huset eller stugan är en god idé. Idag finns det många bra produkter för att slippa myror och vi har listat de myrdosor vi anser är bäst i test.

 

Problem med myror?

Om du har problem med myror är det viktigt att ta tag i det så fort som möjligt istället för att låta problemet växa. Ett av de mest populära sätten att bekämpa myror på är med myrdosor. De innehåller ett giftigt lockbete som arbetsmyrorna bär med sig hem till myrboet och sedan förgiftar drottningen och hela kolonin.

Topp 3 bästa myrdosor

1. Myrdosa 2-pack Neudorff Effekt

myrdosa bäst i test neudorff

Den myrdosa vi utsett till bäst i test är Myr Effekt 2-pack från Neudorff. Det är en påfyllbar dosa som är lätt att fylla med medel när den är tom. Både ett praktiskt och ekonomiskt sätt att få bort myror. Myr effekt går att använda både inomhus och utomhus och finns att köpa i ett smidigt 2-pack.

Hur fungerar myrdosa? Själva betet (giftet) som finns inne i dosorna fraktas av arbetsmyrorna direkt till myrboet där de andra myrorna sedan blir förgiftade och dör. Fördelen med denna produkt är att giftet har en fördröjd effekt vilket gör att samma myra kan gå fram och tillbaka till boet flera gånger om. Ska du köpa en produkt för att bli av med myrorna är denna som gäller.

Fördelar

2. Myrdosa Greenline

myrdosa bäst i test greenline

Denna myrfälla från Greenline är bidrar med en långtidsverkande bekämpning av myror. Produkten kan användas inomhus eller omkring huset och innehåller ett gift i gelform. Precis som övriga myrmedel transporteras giftet till boet och förgiftar sedan hela samhället av myror. Med denna produkt kommer du långt.

Fördelar

  • Myrorna är borta inom 1 vecka
  • Långtidsverkande medel
  • Enkel att använda

3. Myrdosa 2-pack Neudorff Metalldosor

myrdosa bäst i test metall neurdorff

Till skillnad från vår testvinnare av samma märke så är denna dosa tillverkad i metall. Placeras dosan rätt blir du av med myrorna inom en till två veckor eftersom de myror som går ner i dosan för med sig gift via betet tillbaka till hela kolonin.

Fördelar

  • Prisvärt myrmedel
  • Bli av med myror inom 1-2 veckor
  • Gift mot myror

 

Vanliga frågor om myrdosor

Här har vi samlat ofta förekommande frågor som handlar om att använda eller köpa myrdosor.

Hur fungerar en myrdosa?

I dosan finns det bete som är preparerat med giftigt medel. När en myra går in i myrdosan och äter av betet blir den täckt av gift som den sedan bär med sig det till sitt bo. Väl där blir resten av myrorna exponerade mot myrmedel. Eftersom giftet ligger gömt inuti myrdosan är det säkert att använda dem runt barn och husdjur.

Kan man ha en myrdosa inomhus?

Svartmyror är den typ av myra som är vanligast att se inomhus och kommer ofta i nära kontakt med människor. Om du ser en myra springa över köksbänken eller golvet bör du hålla ögonen öppna efter fler. En myra innebär ofta flera myror och det är därför bra att snabbt placera ut myrdosor för att slippa dem och undvika att det blir ett större problem.

De flesta myrdosor kan placeras inomhus vilket innebär att de ger effekt oavsett om du bor i lägenhet, villa eller radhus. Ställ dosan på en plats där du ser att myrorna har sin stig och du bör se resultat inom en vecka. De myror som varit inne i dosan tar med sig giftet till boet där de matar de andra myrorna som sedan utplånas. Desto fler myror som bär med sig betet med gift till boet desto bättre effekt. Ett tips är därför att placera dosan där du vet om att det kommer passera många myror. Det är en effektiv strategi som gör att myrorna hittar din myrdosa snabbt.

Kan man ha en myrdosa utomhus?

Även om myror utomhus kanske inte är lika irriterande kan det vara bra att hindra dem från att hitta in i hemmet. De flesta myrdosor som finns att köpa idag går att använda både utomhus och inomhus. Om du märker att myrorna börjar ta över och breda ut sig i trädgården är det definitivt läge att ta tag i problemet genom att lägga ut myrmedel utomhus. Ett tips är att du lägger dosan där du ser att flest myror rör sig. På så sätt får du bäst effekt av myrdosan och kan koncentrerar insatsen just där istället för att du ska behöva gissa dig fram.

Tips för att placera myrdosan rätt!

  • Lägg gärna myrdosan på myrstigen istället för att sopa bort den. Använd stigarna strategiskt och placera ut dosorna där du märker att det är många myror.
  • Ta bort mat och annat som stjäl myrornas uppmärksamhet från myrdosan.
  • Gör det lättare för myrorna att hitta in i myrdosan genom att smeta ut socker, Fun Light eller annat sött vid dosans ingång.
  • Om du vet var myrorna har sitt bo kan du placera en myrdosa i närheten för att nå ett snabbare resultat.

Sammanfattning

I den här artikeln har vi gått igenom totalt tre produkter inom kategorin bra myrmedel och myrdosor. Vår testvinnare blev den påfyllningsbara Neudorff Effekt som säljs i tvåpack. Denna produkt är effektiv mot bland annat svartmyror som ofta bor nära och omkring människor. Det vi uppskattar med Neudorff Effekt är att det går att köpa till refill av myrmedel om det skulle ta slut i originaldosan. Detta gör att du får ett hållbart skydd mot myror under en lång tid framöver.

På andra plats korar vi Greenline mot myra. Det är en av de bästa produkter att köpa om du ska få bort myror. Den innehåller en färdigblandad giftig gel som myrorna äter av och bär med sig till sin myrkoloni där även drottningen får sig en smakbit.

Sist men inte minst hamnar Neudorff metalldosa som är en billigare variant av vår testvinnare från samma märke. Denna myrdosa är inte påfyllningsbar av myrmedel utan när de är slut behöver du köpa nya dosor. Därav det lägre priset. Alla produkter vi testat är definitivt godkända för bekämpning av myror, välj den som passar dina behov och de förutsättningar som råder för just dig och ditt hus.

Rulla till toppen