Kattskrämma bäst i test

Stryker det katter runt huset eller sommarstugan? Vi på Stugexperten har kammat internet efter den bästa kattskrämman på marknaden just nu så att du slipper att grannens katt gör sina behov i din trädgård.

Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Katt- och viltfritt Silverline

kattskrämma bäst i test
Rörelsesensor
Skyddar mot katt och småvilt
Inställningsbar frekvens

2. Luxorparts kattskrämma (Ultraljud)

kattskrämma av märket luxorparts
Rörelsesensor
Ljud & ljus
Solcellsdriven

3. Luxorparts kattskrämma (Vatten)

luxorparts skramma vatten
Rörelsesensor
Kopplas till vattenslang

Kattskrämmor (eller kattavskräckare som de ibland kallas) är en typ av produkt som använder särskilda ljudfrekvenser för att skrämma bort katter och andra djur. Ljudet uppfattas som störande eller skräckinjagande vilket får katten att avlägsna sig från det område som kattskrämman verkar inom.

I detta test går vi igenom de populäraste produkterna inom kategorin kattskrämma så att du kan vara trygg i ditt köp av en kattskrämma bäst i test. VI har granskat elektroniska produkter så väl som konstgjorda medel som håller katterna borta från rabatt och staket. De produkter vi testat kommer i olika prisklasser och utföranden. Beroende på hur just dina behov av kattskrämma ser ut kommer du förhoppningsvis att hitta en produkt här i vårt test som hjälper dig att skrämma bort katter från tomten.

Tips: Läs gärna vår köpguide för musskrämma bäst i test.

Topp 3 bästa kattskrämmorna

1. Katt- och viltfritt Silverline

Den kattskrämma som vi utsett till bäst i test är Silverline Katt- och viltfritt. Det är den enligt oss överlägset bästa kattskrämman på marknaden just nu. Faktum är att det är en av få elektriska kattskrämmor som finns där ute. Silverline är kanske mest kända för sina produkter som håller skadedjur borta, men med Silverline A-Frequency ™ går det även att hålla katter borta. Silverline Kattskrämma går att köpa i flera av de stora e-handlarna. Priset kan skilja sig åt i de olika butikerna så tänk på att undersöka vilken av dem som har produkten till bäst pris just i dag.

Fördelar

Inställningsbar ljudfrekvens
Rörelsesensor
Omedelbar verkan

Nackdelar

Batteridriven

2. Luxorparts kattskrämma (Ultraljud)

kattskrämma av märket luxorparts

Finns att köpa hos:

Denna kattskrämma håller katterna borta och motverkar att de markerar sitt revir på din tomt. Det är en effektiv produkt som även kan användas för att bli kvitt vilt så väl som att få bort katter från trädgården. Denna produkt är en av de billigare alternativen av kattskrämmor i vårt test.

Fördelar

Praktisk rörelsesensor
Drivs av solpanel
Motverkar att katter markerar revir

Nackdelar

Kan behövas flera för att täcka hela trädgården

3. Luxorparts kattskrämma (Vatten)

luxorparts skramma vatten

Finns att köpa hos:

Denna kattskrämma är både smidig och effektiv. Den är utrustad med en rörelsedetektor och avskräcker enkelt oönskade djur som rådjur, rävar, katter och hundar. Produkten drivs av solpanel och vattenslang, vilket gör den miljövänlig och lättanvänd. En bra investering för att skydda din trädgård, rabatt eller sandlåda.

Fördelar

Praktisk rörelsesensor
Skonsam mot djuren
Effektiv mot en mängd olika typer av oönskade djur.

Nackdelar

Risk att få på sig vatten om man går i närheten

Vanliga frågor om kattskrämmor

Batteridriven eller elektrisk kattskrämma?

Skillnaderna mellan en batteridriven kattskrämma och en elektrisk är dels praktiska men även ekonomiska. En batteridriven kattavskräckare kan du placera ut var som helst i trädgården utan att du behöver tänka på var närmsta eluttag är. Däremot kommer du att behöva byta batterierna med jämna mellanrum vilket kan bli dyrt i det långa loppet. Överlag rekommenderar vi på Stugeexperten dock de batteridrivna kattskrämmorna eftersom de är smidigast och har en omedelbar verkan.

Finns det medel för att hålla katter borta?

Ja, det finns både konstgjorda- och naturliga medel för att hålla katter borta från tomten. Vi rekommenderar Get Off Spray Beaphar Reppers eller Get off My Garden Repellent. Två medel som förhindrar att katter markerar sina revir eller inkräktar på din tomt. Ett annat medel mot katt är att plantera lavendel eller rosmarin i trädgården eftersom katter inte står ut en sekund omkring doften av dessa växter. Det kan även funka att placera ut citronskal där du märker att de inkräktande katterna gör sina behov.

Hur får man bort katter från tomten?

Bland de mest effektiva sätten att få bort katter från tomten är att använda sig av en batteridriven kattskrämma. De är enkla att placera ut och täcker en stor area med sina avskräckande ljudsekvenser som avlägsnar katterna utan att du aktivt behöver jaga bort dem eller använda gift.

Hur fungerar en kattskrämma med ultraljud?

Katter har känslig hörsel och kan uppfatta ljud som vi människor inte märker av. En kattskrämma som använder ultraljud påverkar med andra ord inte dig som placerar ut den i din trädgård.

Kan man använda en kattskrämma utomhus?

Ja, det går alldeles utmärkt att använda en kattskrämma utomhus. Faktum är att det är i utomhusmiljö som de är som allra mest effektiva. I kombination med kattavvisande medel kommer du med stor sannolikhet att bli av med de katter som har din trädgård som revir. Ytterligare en positiv egenskap är att många kattskrämmor även är effektiva mot vilt så som rådjur. Du kan med andra ord få dubbel nytta av din kattavskräckare.

Sammanfattning: Håll katter borta från rabatten med en kattskrämma

Hur skrämmer man bort katter? I detta inlägg har vi gått igenom de produkter vi hittat på internet som går att betrakta som kattskrämma bäst i test. Eftersom det inte finns ett särskilt stort utbud av elektriska kattskrämmor som använder sig av ljudfrekvenser har vi även valt att inkludera klassiska kattavvisande sprayer och medel i vårt test. På första plats i vårt test hamnar Silverline Katt- och viltfritt. Det är en premiumprodukt som avlägsnar katter och vilt från tomten. Produkten har en aktiv täckyta på 300m² med sin ljudfrekvens, men den har även en funktion som kallas för ChaseLight som överraskar djur som befinner sig i närheten. Vilken produkter använder du för att jaga bort katter från trädgården?

Rulla till toppen