Musskrämma bäst i test

Inlägget innehåller annonslänkar från Granngården, Gardenstore och Stick.

1. Silverline 130/400 IP55 2. Silverline Mus & Råttfritt MR80 DG2
3. Silverline 50 Batteri
musskrämma bäst i test silverline 130 400 mus och råttfri mr80 från silverline musskrämma batteri bäst i test silverline

Har du fått möss och råttor i huset eller sommarstugan? Vi på Stugexperten har testat de bästa musskrämmorna just nu så att du blir kvitt mössen på ett smidigt och effektivt sätt.

Fördelen med musskrämma (kan även kallas musstörare eller musjagare) är att de inte lämnar dig att ta hand om de små liven som en vanlig råttfälla gör. Istället spelar de upp ett irriterande ultraljud som skrämmer bort både möss och råttor från ditt boende. Det är dessutom en produkt som kan vara igång även när du inte befinner dig på landet. Du kan således vara säker på att stugan är musfri när du kommer dit nästa gång. Köp en musskrämmare som är bäst i test och slipp anlita ett företag med dyra tjänster att hjälpa dig att skrämma bort möss och råttor.

I detta test går vi igenom de populäraste produkterna inom kategorin musskrämma så att du kan vara säker på att hitta en musskrämma bäst i test.

Topp 5 bästa musskrämmor

1. Mus- & Råttfritt Silverline 130/400 IP55

musskrämma bäst i test silverline 130 400

Den musskrämma vi utsett till bäst i test är Silverline 130/400 IP55. Det är en produkt utsedd med avancerad Silver A-Frequency ljudteknologi som håller möss och råttor borta från ytor upp till 130m². Denna värstingmodell fungerar även i fuktiga utrymmen vilket gör att den lämpar sig i husets alla skrymslen och vrår, så länge det finns ett vägguttag att koppla in den i. Du kan alltså inte använda denna Silverline musskrämma utomhus. Utöver de nämnda funktionerna kompletteras Silverline 130/400 ultraljud med elektromagnetisk pulsering som håller skadedjuren borta från kabeldragningar och dylikt.

Fördelar

 • Låg energiförbrukning
 • Giftfri
 • Ljud mot möss som inte påverkar människor
 • Kan användas i fuktiga utrymmen

2. Silverline Mus & Råttfritt MR80 DG2

mus och råttfri mr80 från silverline

Denna rått- och musskrämma från Silverline är lillebror till modellen Mus- & Råttfritt Silverline 130. Vi rekommenderar denna produkt om du inte har ett lika stort utrymme att täcka. Perfekt till vinden eller källaren.

Fördelar

 • Ger effekt upp till 80㎡
 • Kopplas in i eluttag
 • Billigare än värstingmodellen

3. Mus- och Råttfritt Silverline 50 Batteri

musskrämma batteri bäst i test silverline

Denna rått och musskrämma från Silverline är den enda modellen i vårt test som drivs på batteri. Precis som de övriga musskrämmor vi testat använder sig denna produkt av ultraljud för att skrämma bort skadedjur. Det är helt enkelt ett av de mest effektiva sätten att bli kvitt gnagare från sitt hus.

Till skillnad mot de andra produkter vi testat är denna betydligt mycket smidigare att använda sig av. Genom sin batteridrift är det möjligt att placera den på ställen där det saknas elektriska uttag. Ett exempel är uppe på kallvinden där det ofta saknas bra placerade eluttag. Eller varför inte i ladan eller garaget?

Fördelar

 • Unik ljudteknologi
 • Ger effekt upp till 50㎡
 • Batteridriven

4. Mus- Och Råttskrämma 2-Pack Victor Mini Pro

mus och råttskrämma bäst i test 2-pack

5. Råttskrämma Garland Indoor Pest Repeller 2500

Råttskrämma garland indoor bästa

Denna råttskrämma från Garland hamnar på en fjärdeplats i vårt test. Det är en något billigare produkt som fästs i eluttaget på någon av husets väggar. Produkten kommer med två huvudsakliga inställningar för att nå en så bra effekt som möjligt. Dels använder den sig av ultraljud som är ett högfrekvent och obehagligt ljud som skrämmer iväg skadedjuren. Men det går även att slå på en elektromagnetisk inställning som transporterar ett lågfrekvent ljud genom ledningarna.

Fördelar

 • Två olika inställningar: Ultraljud och elektromagnetisk
 • Säker att använda i närheten av vuxna människor, barn och husdjur
 • Effektiv på både mindre och större skadedjur

6. Garland Ultrasonic Fåglar & Gnagare

garland ultrasonic bästa musskrämma

Om du besväras av mer än bara möss och råttor så är Garland Ultrasonic rätt val för dig. Med denna produkt skrämmer du även bort fåglar som rör sig i huset eller som bor i taknocken. Det som gör denna djurskrämma unik är att den har en rörelsesensor som känner av rörelser inom 20 meters radie. Dessutom går den att koppla upp till ett solkraftsaggregat vilket gör den väldigt energieffektiv.
Fördelar

 • Skrämmer både gnagare och fåglar
 • 360 graders effektiv täckning
 • Rörelsesensor

Med denna prisvärda ultraljudsskrämma minskar risken för möss och andra gnagare inom 6-10 dagar. För att nå bäst effekt krävs flera enheter runt om i huset då ultraljudet inte kan tränga igenom väggar och möbler. Därför kan det vara nödvändigt att köpa fler 2-pack av produkten för att kunna täcka all yta i ditt hus.

Fördelar

 • Säljs i tvåpack
 • Minimalistisk design
 • LED-lampa för att visa att produkten fungerar

Vanliga frågor om musskrämmor

Batteridriven eller elektrisk musskrämma?

Fördelen med batteridrivna musskrämmor är att du kan ställa dem i ytor där du inte har något eluttag, exempelvis i förrådet eller på vinden. Däremot behöver du aldrig vara orolig att ljudet stängs av om du har en modell som kopplas in i ett eluttag eftersom den då förses med ström dygnet runt året om. Den musskrämma med batteri vi korat till bäst i test är Silverline 50 Batteri. Om du vill ha en elektrisk musstörare rekommenderar vi Silverline 130/400 IP55.

Hur låter råttor i väggen?

Det vanligaste kännetecknet på att man har möss eller råttor i innerväggarna är att man hör knakande eller krafsande ljud. Har du otur kan du även känna lukten av deras avföring. Om du misstänker att du har skadedjur inomhus är det viktigt att du sätter upp fällor, musskrämmor eller anlitar en skadedjurssanerare så snart som möjligt.

Hur fångar man en mus?

Det finns många sätt att fånga möss på, men med en musskrämma behöver du förhoppningsvis inte oroa dig för att behöva gå på jakt. Istället ser du till att de inte ens vill komma in i huset. Om du däremot vill gardera dig ordentligt kan du fånga en mus med hjälp av en traditionell råttfälla eller beten med speciellt lim som gör att mössen fastnar.

Påverkas mina husdjur av en musskrämma?

Om du har tama smågnagare som exempelvis marsvin, råttor, kanin eller hamster bör du inte använda dig av dessa produkter eftersom dina husdjur kan må dåligt av dem.

Sammanfattning

I denna artikel har vi gått igenom fem olika produkter som använder sig av ultraljud för att få bort gnagare från bostaden. Det är ett skonsamt alternativ till råttgift, musfälla och andra produkter som finns på marknaden idag.

Vår testvinnare blev Silverline 130/400 IP55 som briljerar med en effektiv yta på över 100 kvadratmeter. Samma tillverkare hamnar även på andra plats med en batteridriven musskrämma. Silvermedaljen får Garland Ultrasonic som ska fungera både på gnagare och på fåglar. Och på fjärde- och femte plats kommer två produkter som även de använder sig av ultraljud som skrämseltaktik mot mus.

Scroll to Top